Tunel de congelare rapida

Ce este un tunel de congelare rapida si la ce se foloseste

1 Tunel 1

Tunelurile Frigorifice de Congelare Rapida (soc) sunt spatii cu temperatura controlata, ale caror instalatii frigorifice realizeaza int-un timp scurt temperatura necesara produselor proaspete ce urmeaza a fi congelate conform procesului tehnologic alimentar.

Prin utilizarea tunelului nostru de congelare rapidă, veți beneficia de o producție eficientă și rentabilă, cu o capacitate mai mare de procesare a produselor. Veți putea livra produsele congelate într-un timp mai scurt, asigurându-vă că acestea ajung în stare perfectă la clienții dumneavoastră.

Suntem pregătiți să vă oferim soluții personalizate și suport tehnic pentru a vă îndeplini toate nevoile în ceea ce privește congelarea rapidă a produselor.

Specificatii tehnice Tunel de Congelare Rapida

Dimensiunile Tunelului de Congelare se stabilesc de catre beneficiar in functie de volumul transelor de produse pe masura ce acestea ies din procesul de productie. Transa respectiva este congelata rapid in Tunelul de Congelare, urmand a fi depozitata pentru mentinere intr-un alt spatiu frigorific mai mare, depozit congelare.

Randamentul si costul scazut de exploatare este dat de:

  • temperatura initiala a produsului
  • grosimea panourilor termoizolante
  • volumul camerei frigorifice, dat de dimenisiunile acesteia (L x l x H)
  • mediul in care este construita incinta, in spatiu deschis sau in interiorul unei cladiri (hala, magazin)
  • timpul de ajungere la temperatura necesara (timp de congelare rapid-soc, timp de congelare mediu)
  • determinarea corecta a kilovatilor frigorifici pentru compresor

Lucrari finalizate

Vă invităm să explorați secțiunea noastră specială dedicată lucrărilor finalizate. Acolo veți găsi o colecție diversificată de proiecte pe care le-am realizat cu mândrie și pasiune. Vă invităm să vă lăsați inspirați de rezultatele noastre.

Tehnologie de ultima generatie

Puteți reduce semnificativ timpul necesar pentru a congela produsele, asigurând în același timp menținerea calității superioare și a proprietăților nutritive.

Cui se adreseaza

Indiferent ca sunteți producător de alimente, procesator sau distribuitor, tunelul nostru de congelare rapidă vă oferă avantajul de a satisface cerințele crescute ale pieței.

Ai nevoie de un tunel de congelare rapida?

Vă invităm să ne contactați pentru mai multe informații sau pentru a beneficia de consultanță specializată. Echipa noastră este disponibilă să vă ofere suportul necesar și să răspundă întrebărilor dumneavoastră.

Solicita oferta

Avantajele unui Tunel de Congelare Capida

Un tunel de congelare rapidă oferă o serie de avantaje semnificative pentru industria alimentară, iar noi vă prezentăm câteva dintre acestea:

Congelarea rapidă și uniformă a produselor

Tunelul de congelare rapidă utilizează fluxul de aer înalt și temperaturi scăzute pentru a congela produsele într-un timp foarte scurt.

Acest proces asigură o distribuție uniformă a temperaturii și a gheții, prevenind formarea cristalelor mari de gheață și menținând astfel calitatea și proprietățile nutritive ale produselor.

Menținerea calității produselor

Congelarea rapidă reduce semnificativ riscul de deteriorare a produselor și pierderii de calitate.

Prin congelarea rapidă, se minimizează pierderea de umiditate și de substanțe nutritive, astfel încât produsele congelate să păstreze gustul, textura și aspectul proaspete.

Eficiență crescută a producției

Tunelul de congelare rapidă permite procesarea unui număr mare de produse într-un timp mai scurt.

Acest lucru duce la creșterea eficienței și productivității, permițând companiilor să răspundă cerințelor crescute ale pieței și să livreze produsele într-un timp mai scurt.

Păstrarea valorii comerciale

Congelarea rapidă ajută la menținerea valorii comerciale a produselor. 

Prin reducerea timpului de congelare, produsele pot fi conservate în starea lor proaspătă și de înaltă calitate, ceea ce le conferă o valoare mai mare pe piață și crește satisfacția clienților.

Flexibilitate în procesare

Tunelurile de congelare rapidă pot fi adaptate pentru a satisface diferite nevoi de procesare: produse alimentare, inclusiv carne, pește, legume, fructe și produse de patiserie. 

Oferă flexibilitate în reglarea temperaturilor și a timpului de congelare în funcție de specificațiile produselor.

Economie de energie

Tunelurile de congelare rapidă sunt concepute pentru a fi eficiente energetic.

Acestea sunt echipate cu sisteme de izolare termică avansate și tehnologii de control al temperaturii care optimizează consumul de energie și reduc costurile operaționale.

Tipuri de Tunel de Congelare Capida

În continuare, vă vom prezenta câte tipuri de tunel de congelare rapidă există. Acest tip de instalație frigorifică reprezintă o tehnologie revoluționară în conservarea alimentelor la nivel industrial, ajutând la păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp, asigurând calitatea și nutrienții intacți.

Tunel de congelare rapida (soc)

O soluție eficientă și sigură pentru a congela produsele într-un timp record, menținându-le prospețimea și calitatea. Prin înghețarea rapidă, se reduc riscurile de proliferare a bacteriilor și a altor microorganisme.

Tunel de congelare rapida în pat fluidizant

Un tunel inovator care utilizează tehnologia patului fluidizant pentru a congela rapid și uniform o varietate de produse, oferind rezultate de înaltă calitate și conservând proprietățile lor naturale.

Tunel de congelare rapida cu serpentină

Un sistem avansat de congelare rapidă, bazat pe serpentinele de răcire, care asigură o distribuție uniformă a temperaturii și un proces eficient de congelare pentru o gamă largă de produse.